Introduktion: Vad är LED?

Du bör känna till lite om LED-skyltar så du väljer rätt skylt för din verksamhet

Låt oss börja med grunderna i LED-skyltar.

Vad är en LED?

LED står för L ight E mitting D iode. men stora frågan är, vad är en LED?

I grund och botten en LED är en liten glödlampa. Men det är annorlunda än glödlampor, vilka omården det påverkar är:

Bild på en LED

 • LED har inte en glödtråd
 • LED är mer effektiva
 • LED har en längre livslängd

För dem som inte vet, så är filamentet i en glödlampa där ljuset produceras. Filamentet upphettas med elektricitet och resultatet är ljus. Det skulle vara mer korrekt att säga "Resultatet är ljus och värme". Så varför är det viktigt? Eftersom föremålet i en glödlampa är att producera ljus, vilket innebär att energi / el som används för att producera värme går till spillo! Har du någonsin rört en glödlampa som hade varit på ett tag? Du känner att glödlampan är varm. Lampan använder en glödtråd, där det inte finns väg runt det bortkastade värmen / elen.

Lysdioder använder inte trådar. Det är därför de är mer effektiva, nästan all el som används för att göra ljus, och inte värme. Med andra ord, det spelar ingen roll när man använder LED eftersom lysdioderna är så effektiva. De gamla skyltarna som använder glödlampor producerade enorma elektriska räkningar. Med tillkomsten av LED dioder i skyltar så har elektrik räkningarna sjunkit otroligt mycket.

Lysdioderna som används i de flesta LED-skyltar är klassade för att hålla cirka 100000 timmar (ca 11 år). Det är en lång tid.

LED skylt, vad är grunderna?

Nu när du vet vad en LED är, så ska vi förklara branschtermer för LED-skyltar, det finns 3 termer du behöver förstå.

Bild på en Pixel Cluster

 • Pixel
 • Tonhöjd
 • Matris

De enskilda lysdioder grupperas tillsammans i vad som kallas en "pixel". Antalet lysdioder i varje pixel varierar.Det kan finnas en LED i en modul likaväl som att det kan finnas 25 lysdioder i en bildpunkt.

Den viktigaste faktor som bestämmer är antalet lysdioder i en pixel vilket är en "pitch" av pixlarna i LED skylt. Faktor är avståndet från centrum av en bildpunkt till centrum av nästa pixel. Avståndet avgör hur skarp bilden blir.

Välja rätt tonhöjd när du köper en LED skylt kan spara pengar samt att få dig att välja rätt upplösning för just din verksamhet. så se till att du läser avsnittet om att välja rätt storlek när du väljer en LED skylt.Vi på led-skyltar.com hjälper dig självklart att välja rätt. Kontakta oss för mer information via mail.

Illustration av Pitch

 "Matrix termen". Matrisen består av antalet bildelement hög och antalet pixlar bred av ett LED-tecken somvisas. Matrisen är vad som bestämmer den fysiska storleken av tecknet. Om en LED-tecken är 24 pixlar hög och 96 pixlar bred, så är matrisen 24x96.

Så för att sammanfatta detta.

 • Grupper av lysdioder som gör så det blir pixlar.
 • Avståndet mellan pixlar, tonhöjden, bestämmer upplösningen.
 • Antalet vertikala och horisontella bildpunkter bestämmer matrisen, som bestämmer antalet rader i tecknet och antalet karaktärer per rad.

Flera färger eller en färg?

Den första frågan du måste ställa dig själv är behöver jag en LED-skylt i en färg eller flera färger. Vi kommer inte säga att du är tvungen att köpa LED-skylt med fullfärg. Färg kan vara mer effektiva för vissa miljöer, men passar inte till allt. Det enda man kan säga om full färg LED-skyltar är att det är dyrare än att ha kanske 1 färg eller 2 färger ( 2 färger blir 3 färger när man kombinerar)

Så hur vet du om du väljer rätt? Ställ dig själv frågan: "Kan min produkt eller tjänst säljas med LED?".

Monokrom LED SignColor LED Sign

Om du säljer försäkringar finns det förmodligen mindre intresse för led skyltar att sälja din produkt, ord kommer till slut att sälja din produkt.

Om du vill få intresset ökat och "locka fler kunder" så är reklam med LED ett effektivt sätt.

En Led-skylt kan effektivisera din marknadsföring enormt med tanke på ögonväckandet hos en LED-belysning. En rätt dimensionerad Led-skylt är, om inte mer, effektiv som en reklam annons där du får ut budskapet snabbt och enkelt. Du kommer också att spara en massvis av pengar på annonsering.

Om du öka antal besökare till ditt företag bör du överväga en färg LED-skylt.Vi har Sveriges billigaste priser inom led-skyltar. VI hjälper dig att utöka din kundkrets av din verksamhet.
Prata med oss här på led-skyltar.com så hälper vi dig välja rätt. 

 

Hur stor ska min LED-display vara?
 

Allt beror på vart du ska placera skylten samt vad vill du få ut av din skylt.

Men det finns flera faktorer som måste beaktas. Till exempel:

 • Hastighetsgräns Trafik
 • Körfält
 • Stoppskyltar eller Stop ljus
 • Visning Avstånd
 • Signal Höjd / Höjd
 • Innehåll

Och listan kan göras lång.

Av alla de punkter som anges ovan, är innehållet viktigast. Ju kortare och innehållsrik skylt är desto bättre. Ta t.ex "Kellys frisör välkommen in" Enkelt och kort budskap som kan upperas.. Då måste du överväga trafikmönster.Hastighetsbegränsningen och synavstånd kommer att påverka visningstiden. 

När du har all denna information kan du bestämma din matris (bläddra tillbaka för en genomgång av vad matrisen är).

Nu måste du bestämma rätt tonhöjd. En mindre / snävare stigning kommer att göra minsta teckenstorlek mindre.

Så om din LED skylt kommer att ses från en lång sträcka av människor i bilar som reser 50 kmh så behöver en större teckenstorlek för att se till att trafiken kan läsa det. Det innebär att du kommer att behöva en större stigning.

Om din skylt kommer att vara nära trafiken och hastighetsgränsen är en gågata eller i en låg fart så kan du använda en mindre teckenstorlek, och mindre stigning, och ditt meddelande kommer fortfarande att vara läsbart.

Som en tumregel, med LED-skyltar, desto mindre matris och större plan, desto tydligare kommer informationen på LED skylt bli.

Synavstånd spelar också en roll i hur hög upplösning du behöver. Om din LED skylt kommer synas från långt avstånd så du inte behöver så mycket fina detaljer. Men ju närmare desto mer detaljer behöver du för att din reklam skall vara atraktiv, men av egen efarenhet här på led-skyltar.com så handlar det mycket om vad du är ute efter för kundkrets. Du måste noga överväga vilken typ av innehåll du kommer att sätta på din ledskylt och vart läsavståndet kommer att vara.

Om allt detta verkar komplicerat och möjligen lite överväldigande, oroa dig inte, det är vad vi är här för. Vi här på led-skyltar.com hjälper dig välja rätt skylt efter dina önskemål. Skriv till oss så går vi igenom tillsamnnas vad som kan passa din miljö och din kundkrets.

Kom ihåg att om din LED-skylt är för stor på fel plats, så är det bortkastade pengar. Om LED-skylten är för liten på fel plats, så är det bortkastade pengar. Endast en korrekt storlek på LED skylten ger dig mest valuta för pengarna.

Vill du veta mer så tveka inte på att höra av dig till oss på kontakta oss på kontakt@led-skyltar.com eller klicka på fliken kontakta oss så finner du vårt kontakt formulär.

Med vänliga hälsningar // Redaktionen på Led-skyltar.com
×
×
×
×
×
×
×