Introduktion: Annonsera med LED

Hur man ska annonsera med hjälp av Led-skyltar 

Vi på Led-skyltar.com vill hjälpa er välja rätt sätt och marknadsföra för din butik, restaurang eller verksamhet. Vi kommer gå igenom grunläggande information om varför man ska använda led reklam som en viktigt del av annonsering.

Som med all reklam eller kommunikation, så är reglerna för grundläggande marknadsföring samma gällande LED skyltar. Det gäller att kunne veta vilka principer man ska följa. Viktigaste att känna till är

1) Känn till din målgrupp

2) Håll budskapet enkelt 

3) Upprepa budskapet ofta

LED-skyltar är perfekta kombinationen för just detta. Ljus som visar text och bild på din verksamhet. Om och om igen. 

I grund regel måste folk lockas till din verksamhet.

Detta är en viktig grundläggande marknadsförings regel, att först lära sig vad som motiverar dina kunder att köpa din produkt, sedan skräddarsy ditt reklambudskap för att sedan väcka behovet för din publik.  Dom som kommer till dig ska känna hur din marknadsföring är "snyggt och bra tänkt". 

Till exempel, du har en butik, mängder av varor, men de flesta av dina kunder handlar det som säljs mest, det man är medveten om. Men om du då från dina standard kunder, nya som gamla. Om du tar den kunden som är intresserad av de generella, möbler, vitvaror, elektronik. Vad du än säljer, lägger du dina produkter på en LED skylt så är det ett starkt sätt att locka din kund att se. En rullande text väcker ögat i en butik. Med en Led-skylt kan du tjäna pengar på både gamla som nya artikelförsäljningar, med potentiella framtida återkommande kunder. LED-skyltar passar inne såväl som utanför din butik, verkstad, restaurang eller annan verksamhet. 

Håll alltid kundens intressen i åtanke, när du bestämmer vilka meddelanden för att kommunicera med dem med hjälp av en LED-skylt. Det viktiga är att veta din målgrupp.

Målgrupp

Promenerar/
Åker Bil

Väntar/kö

Restaurang, affär & annan verksamhet

Process
Tid

Läs tid

Sekunder

Minuter

10-30 Minuter

Sekunder

LED skylt
Meddelande

Enkel, kort & snabbt meddelande

Måttlig längd

Längre meddelande, flera

Korta meddelanden

Alltid enkla budskap, viktigt att tänka på. 

Denna marknadsföring regel är nästa ett måste att följa med en LED-skylt, eftersom den texten som visas är vanligtvis kort. Låt dig inte frestas att skapa långa meddelanden, såvida du inte visar till exempel nyheter till en målgrupp som väntar på en lång tid i en lobby, i ett väntande område/miljö. Vem har inte kört ner en gata och bara på ett par sekunder läst en LED-skylt snabbt?

"Det handlar om att visa produkter, vara artig, miljön ska vara positiv" - Ja självklart är det bra faktorer. 

MEN vi körde bara förbi LED tecknet och vet redan att dom säljer bil delar från 99 kr elller att pizza kostar 59 kr inkl dricka!.

All information finns nu att hämta i företaget. Men på några få sekunder fick vi bild av hur priser eller företags presentationen ser ut här på detta företag/försäljning.

En annan aspekt av att hålla budskapet enkelt är att hålla rullning och förflyttning av texten på skärmen enkel. Till exempel, att ha en enkel plan text, "Vi säljer korv för 9 kr" . Men för många produkter på en och samma LED-skylt är förvirrande. Att övergå till andra produkter direkt i en text distraherar, vilket leder till att ditt budskap minskas. Detsamma kan sägas om färg. Välj användningen av färg och veta hur det är lämpligt och inte använda text där färgen inte förändras ständigt.

Med detta sagt, du kan fortfarande hålla rörelse på skärmen för att fånga uppmärksamheten hos människor, det är enkelt, människors ögon dras till rörelse. Så målet är att hålla meddelandena i rörelse, utan överdriva övergången för publiken.

Naturligtvis undantag från denna regel kan tillämpas om situationen kräver det. Till exempel, om du placerar en LED-skylt framför människor som väntar i en långsamma linje, då är det logiskt att öka antalet olika meddelanden för att undvika irriterande människor med ett litet antal meddelanden.

Upprepa LED texten ofta! 

Med ett enkelt budskap är det lättare att upprepa det budskap till din publik.Genom att upprepa samma budskap hjälper du publiken komma ihåg vad det är du vill kommunicera om.

Plats och installation

Placera LED-skylten så att din målgrupp inte behöver anstränga sig för att söka upp eller ned på skylten. Din målgrupp ska vara bekväm när man läser LED skylt.Ögonhöjd är oftast din bästa insats.

Om du vill att alla ska se ditt budskap placera LED skylten där de kommer att behöva synas, till exempel på en vägg framför en försäljning ovanför en dörröppning, framför disken, eller i olika avdelningar. Om du vill fästa uppmärksamheten hos folk, placera LED skylten nära objektet eller området där du har din försäljning.

Kontrollera att du kan montera din LED efter dina önskemål, vare sig du vill hänga skylten, montera på taket eller hänga bakom väggen, ta hänsyn till strömsladden, dölj sladden om det är möjligt.

Saker att undvika

Storlek på led-skylten - Det vanligaste misstaget folk gör när man köper en LED-Skylt är i storleken på skylten. Folk tenderar att köpa LED-skyltar som är för stora för inomhusbruk, och för liten för att användas utomhus. "20 cm hög LED-skylt kan läsas upp till 80 meters avstånd, vilket passar bra för butiker och nära områden, likaväl inomhus. En 40 cm" LED skylt kan läsas upp till 160 meters avstånd, och är bra för verkstäder, restauranger, butiker där skylten kan även ligga i högt med taket eller andra områden nära försäljningen. Folk underskattar utomhus avstånd. Tänk efter själv hur du hade reagerat om du gick förbi en LED-skylt. Så köp rätt storlek när du köper skylt. Sjävklart hjälper vi på led-skyltar.com er att välja rätt skylt. Bara kontakta oss för mer information. 

Bokstäver - Använd mycket versaler, eftersom de är större än små bokstäver. Ju större bokstäver, ju längre bort kan människor läsa din skylt, vilket ökar den tid människor har att läsa ditt tecken, särskilt om man kör i en bil. Små bokstäver är 30% mindre än versaler. Om du använder gemener, så minskar du avståndet som skylten kan läsas av, ungefär 30%, och du minskar även tiden människor har att läsa din LED skylt med 30%. Så håll dig till versaler.

Färger - rött på svart är inte det vänligaste färgkombination, men det är den mest uppmärksammade och därför den mest lästa. Om du vill att fler människor att se och läsa din skylt, hålla sig till bara Red. Du kan använda en blandning av färger inomhus för försälning och även små skyltar utanför men för meddelanden som du vill skall läsa av människor som har bara några  få sekunder på sig, håll dig till rött.

Full Motion Video LED Skyltar - Med utvecklingen av datorer, kan du nu köpa full motion video LED tecken. Du har förmodligen sett det i storstäder. Problemet med dessa är att de flesta resenärer har bara 3-5 sekunder för att se en skylt, och med video tar det mellan 5-10 sekunder att få en video budskap, och det finns inget ljud. Kortfattat är led-skyltar är bättre än Full Motion Video LED-skyltar, eftersom de har lärt sig att rak text är det snabbaste sättet att få budskapet fram för resande resenärer. Det finns ingen anledning att betala för full motion video LED-skyltar, när din rullande korta text är mer effektiv.

Rullning flera linjer - Om du ska använda höger till vänster rullning i dina meddelanden så undvik att bläddra mer än en rad i taget. Vissa LED skyltar kan visa flera textrader på en gång. Den mänskliga hjärnan kan inte läsa mer än en höger till vänster rullning i taget. Flera linjer fungerar bra för när du harnärmare/stående information eller för att bläddra vertikalt från botten till toppen.

Omvänd rullning - Undvik rullande textmeddelanden över 5 ord i vänster till höger riktning, eller rulla flera rader i topp till botten riktning. Västra språk läsare är vana vid att läsa i den vänstra-till-högra riktningen så rulla längre textmeddelanden i höger till vänster riktning. Likaså är vi vana att läsa från topp till botten, så du bör rulla längre textmeddelanden från botten till toppen.

Blandning format - Om du kommer att använda flera LED tecken, med rullande text och andra rader som visar stilla text, se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan rullande texten och den stilla texten, minst 10 cm. Människor är inte utformade att läsa i blandande lägen. Så håll de två metoderna separerade med massor av utrymme. Vi har sett LED skyltar med icke-rörliga textrad, med en rullande reklam textrad ovan, vilket gör detta till en mycket hårt LED skylt att titta på, samt mindre intressant att läsa.

Vinklar - Människor är mest bekväm läsning horisontella linjer av text, så montera din tecken horisontellt, och inte i vinkel.

Hör av mer om ni vill veta mer om led-skyltar eller hur vi kan hjälpa dig välja rätt skylt. Vi på Led-skyltar.com är här för tillfredställa dina behov. Kontakta oss redan idag!

×
×
×
×
×
×
×